Opkomsten en kampen

Onze Scoutinggroep kent vijf speltakken (leeftijdsgroepen). Elke speltak heeft zijn eigen wekelijkse opkomst (activiteit) en eigen kampen.

Openen en sluiten

We beginnen en sluiten de opkomsten met de hele speltak. De manier waarop verschilt per speltak. Dit zijn ook de momenten waarop de kinderen iets kunnen vertellen of waarop de leiding zaken uitlegt, bespreekt of uitdeelt. Het openen en sluiten is als het oversteken van de ‘grens’. Binnen deze grenzen gelden de regels van het Scoutingspel.

Aanwezigheid en afmelden

Het is natuurlijk de bedoeling dat uw kind iedere opkomst aanwezig is. Het leidingteam doet elke week zijn uiterste best om een leuk en actief programma voor te bereiden. Kan uw kind een keer niet komen? App of mail dan op tijd naar de leiding om dit te laten weten!

Op kamp

Kamp en kamperen zijn elementen die bij Scouting horen en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De bevers beginnen met een nachtje logeren in het eigen clubhuis of in een clubhuis in de buurt. De welpen slapen meerdere nachten in een Scoutinggebouw iets verder van huis. De scouts gaan meestal in Nederland kamperen, terwijl de explorers voor hun kamp op expeditie in Europa gaan.

Kampgeld

Het kampgeld is geen onderdeel van de contributie. Voor elk kamp moet dus extra betaald worden. Het kampgeld komt dan ook geheel ten goede aan de kinderen die meegaan.