Landelijk en internationaal

 

Scouting is meer dan Scouting Zierikzee. Scouting zit over de hele wereld en door alle lagen van de bevolking.

Regio’s

Scouting Nederland is verdeeld in 45 regio’s. Onze groep zit in de Regio Zeeland. Op regionaal niveau worden voor elke speltak jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast vinden de trainingen voor begeleiding op dit niveau plaats.

Sommige leden van onze groep zijn als vrijwilliger actief op regionaal niveau. Zij organiseren bijvoorbeeld activiteiten voor scouts uit heel Zeeland.

Landelijk

De drijvende kracht achter het Scoutingspel zoals wij dat spelen bij onze groep, de Scoutfit-blouse, trainingen voor begeleiders, landelijke evenementen en een stuk administratie is Scouting Nederland. Scouting Nederland is een vereniging gevestigd in Zeewolde waar beroepskrachten en vrijwilligers samenwerken aan het verbeteren van Scouting.

Sommige leden van onze groep zijn als vrijwilliger actief op landelijk niveau. Zij denken bijvoorbeeld mee over het Scoutingspel en organiseren evenementen voor scouts uit het hele land.

Internationaal

Scouting is bij uitstek internationaal. Scouting zit over de hele wereld. Er zijn twee wereldwijde Scoutingorganisaties: WOSM en WAGGGS, die nauw samenwerken. Scouting Nederland is lid van beide.