Scouts (11-15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en vind je het leuk om iedere zaterdag een nieuwe uitdaging aan te gaan? Kom dan bij de scouts!

De jeugdleden van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. Bij de scouts ligt de nadruk op het leren samenwerken met andere scouts, zelfstandiger worden en het ontwikkelen van je vaardigheden en kennis in de verschillende activiteitengebieden. Dit leren ze onder leiding van deskundige vrijwilligers maar ook van andere scouts.

Specialiseren

Gedurende de vier jaar dat je scout bent ontwikkel je jouw vaardigheden in de acht activiteitengebieden: expressie, buitenleven, veilig & gezond, samenleving, internationaal, uitdagende scoutingtechnieken, sport & spel en identiteit.

In het eerste jaar werk je aan de basisfase. Dit is een introductie van het activiteitengebied en kom je erachter wat dit gebied inhoud. In het tweede jaar ga je jezelf verdiepen en ga je je vaardigheden en kennis verbreden. In de laatste twee jaar heb je de mogelijkheid om jezelf te specialiseren waardoor jij de specialist kan worden van je patrouille in een bepaald vakgebied, zoals houtbewerking, routetechnieken, heemkunde of sterrenkunde. Daarnaast kan je als (assistent) patrouilleleider jezelf specialiseren in het aansturen van je patrouille.

Werken in patrouilles

De scouts werken samen in patrouilles (ploegen). De scouts zijn hierbij verdeelt in kleine vaste groepen met een leider (patrouilleleider en assistent patrouilleleider) vanuit hun eigen midden. Het werken in patrouilles leert de scouts samen te werken en samen beslissingen te nemen. Tevens leren ze ook van de oudere scouts uit hun patrouille. Een voorbeeld hiervan is dat je als scouts samen met je patrouille verantwoordelijk bent voor je eigen tent en eten op een zomerkamp. Ook zal je tijdens opkomsten samen met je patrouille op moeten trekken.

Kom kijken wat we doen!

De scouts draaien iedere week opkomst op zaterdagochtend van 13.30 tot 16 uur. Wil je meer weten, neem dan contact op met de scoutsleiding via scouts@scoutingzierikzee.nl

De scoutsleiding bestaat uit:

Job Tieleman (teamleider)
Martino Gaiser
Stéphan van der Meer
Jorian de Jager